Šofér mal pod čapicou, pred hliadkou ušiel do lesa

29.10.2012 Košice

Košice 29. októbra (TASR) - Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky policajti obvinili 27-ročného Stanislava z okresu Košice-okolie. Obvinený v nedeľu (28. októbra) o 2.00 h riadil osobné motorové vozidlo značky Seat Toledo a v obci Hodkovce ho zastavila policajná hliadka. Keď ju zbadal, zastal pred ňou asi 200 metrov a ušiel do poľa.

"Asi po 15 minútach sa vrátil späť k vozidlu, kedy mu policajti vykonali dychovú skúšku pri ktorej mu namerali 0,96 mg/l alkoholu v dychu (2,00 promile). Obvineného policajti umiestnili do cely policajného zaistenia," uviedol dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Nakoľko obvinený už bol za obdobný čin v predchádzajúcich 24 mesiacoch postihnutý, v prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.

Z toho istého prečinu dopravní policajti obvinili aj 27-ročného Mareka z Košíc. Tento ešte koncom júna v Spišské Vlachy (okres Spišská Nová Ves) spôsobil dopravnú nehodu, po ktorej ako vodič bez zastavenia z miesta odišiel. Takto si nesplnil povinnosti účastníka dopravnej nehody a škodovej udalosti.

Po jeho vypátraní po viac ako dvoch hodinách mu policajti namerali 1,41 mg/l alkoholu v krvi (2,94 promile). Podľa odborného vyjadrenia znalkyne obvinený v čase dopravnej nehody mohol mať koncentráciu alkoholu od 1,94 - 2,46 promile. Z lekárskeho hľadiska zodpovedajú ťažkému stupňu opitosti, pri ktorom vodič je nespôsobilý bezpečne viesť motorové vozidlo v cestnej premávke. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo a hmotná škoda bola na mieste odhadnutá na sumu 2.050 eur. "V prípade dokázania viny mu teraz hrozí až ročné väzenie," konštatoval hovorca.
 

Vyberte región